Milija Belić na Bijenalu ne-objektivne umjetnosti u Grenoblu

U selekciju ovogodišnjeg međunarodnog Bijenala ne-objektivne umjetnosti u francuskom mjestu Le Pon De Kle, u predgradju Grenobla, umjetnički direktor Roland Orepuk uvrstio je i srpskog multimedijalnog umjetnika Miliju Belića, koji će predstaviti jedan od svojih posljednjih radova, prenosi B92.

Riječ je o, kako piše B92, artefaktu pod nazivom “Hyperion code”“.

Naime, Festival ne-objektivne umjetnosti, već četvrti put okuplja najeminentnije svjetske umjetnike apstraktne orijentacije i ima za cilj da promovira nove tendencije u ovoj vrsti umjetnosti. Ovog puta izbor je pao na dvadeset europskih umjetnika iz jedanaest zemalja, među kojima je i Srbija, a specijalni gost biće Billy Gruner, umjetnik iz Australije.

Za vizualni identitet Bijenala odabran je, baš Belićev rad “Target” koji se tako nalazi na plakatu, katalogu, bilbordu, pozivnici, kao i u svim oblicima elektronske prezentacije, i koji simbolizira usredotočenost, ali istovremeno i otvorenost prema različitosti.

Bijenale ne-objektivne umjetnosti, koje uživa široku podršku političkih struktura u regiiji, kako piše portal B92, trajaće od 8. septembra do 28. oktobra 2017.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: