Mitropolija pozvala vjernike na ozbiljnost i trezvenost

Pozivamo sve pravoslavne vjernike da se čuvaju od lakomislene neodgovornosti prema sebi i bližnjima, poručili su iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, dok iz pravoslavne gimnazije čekaju upute Ministarstva o prekidu nastave, prenosi portalnovosti.com.

Shodno novonastaloj situaciji vezanoj za naglo širenje korona virusa, Mitropolija zagrebačko-ljubljanska obavještava sve vjernike koji žive na području Eparhije zagrebačko-lјublјanske da će Eparhija, odnosno njene parohije, poštovati sve preporuke nadležnih organa Hrvatske i Slovenije koje se tiču preventivnog sprječavanja dalјnjeg širenja zaraze.

“Pozivamo sve pravoslavne vjernike da se trezveno i ozbilјno postave prema novonastaloj situaciji, čuvajući se od lakomislene neodgovornosti prema sebi i bližnjima. U isto vrijeme pozivamo i na umnoženje naših ličnih molitava za iskorjenjivanje ove pošasti, jer, kao što nas uči pokajni Kanon svetog Andreja Kritskog, koji smo čitali u prvoj nedjelјi Časnog posta, gdje Bog hoće pobjeđuje se poredak prirode, jer On čini sve što hoće”, navodi se u saopštenju, prenosi portalnovosti.com.

S tim u vezi odgođena je promocija knjige o patrijarhu Pavlu ‘Svetac kojeg smo poznavali’ Đorđa Randelja koja je trebala biti održana 14. marta u Zagrebu, a dan kasnije i u Ljubljani.

“Još nemamo zvaničnu informaciju o prekidu nastave. Znamo samo ono što smo vidjeli putem medija da se nastava otkazuje. Čekamo obavijest nadležnog Ministarstva pa ćemo postupiti u skladu s tim”, komentirao je za Novosti odluku Vlade o prekidu nastave na dva tjedna Slobodan Lalić, ravnatelj Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu.

Izvor: Tjednik Novosti
%d blogeri kao ovaj: