Moskva: Srbija učestvuje na Sajmu knjiga

 30. Međunarodni sajam knjiga počinje danas u Moskvi, a u organizaciji Minstarstva kulture i informisanja, učestvovaće i Srbija, piše portal B92.

Na štandu Republike Srbije biće tako izložene knjige srpskih pisaca prevedene na ruski jezik, izbor iz suvremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih djela srpskih klasika i monografska literatura. 

Inače,dio programa Moskovskog sajma su paneli i to povodom dva jubileja: 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića. O odnosu pjesničke tradicije i suvremene poezije u srpskoj književnosti i o lirskom u djelu Ive Andrića govoriće profesor Filološkog fakulteta i upravnik Univerzitetske biblioteke u Beogradu Aleksandar Jerkov i pjesnik Dragan Jovanović Danilov.

Kako je najavilo Ministarstvo kulture i informisanja, prenosi B92, biće održan i razgovor s ruskim izdavačima koji objavljuju djela autora iz Srbije. Naime, za Sajam knjiga u Moskvi pripremljeni su katalog “Srbija čita/Čitaj Srbiju” u kojem se za prevođenje preporučuju knjige svih žanrova koje su u posljednje dvije godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdavača, promotivni video i programska brošura “Dijalozi”.

Međunarodni sajam knjiga u Moskvi traje do nedelje, 10. septembra.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: