Muzička radionica

U subotu, 01.10.2022. s početkom u 10h,  u prostoru pododbora Prosvjete Osijek održana je radionica  i druženje u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, vokalne tehnike GLASno!

Radionica se bazira na radu na vokalnoj tehnici i izgradnji kvalitetnog pjevnog/govornog glasa svih polaznika. U prvom dijelu, izmjenjivanje vježbi za disanje, intonaciju, dikciju, pravilan stav tijela uvjetuje uspješno širenje postojećih kapaciteta i predispozicija za muziciranje rezervirano za drugi dio radionice.

U drugom dijelu radionice svi sudionici su dobiti priliku na konkretnim primjerima pokazati naučeno te upoznati izabrani glazbeni i literarni opus skladatelja Marka Tajčevića, Isidora Bajića te pjesnika Branka Radičevića i J. J. Zmaja.

Cilj radionice je osvijestiti svestranost glasa kao medija preko kojeg- ukoliko je tretiran pravilno- možemo stvoriti i prenijeti umjetnička djela raznih profila.

Radionica je bila otvorena za javnost, za sve dobne skupine, te predstavlja suradnju Muzičke i Književne sekcije SKD “Prosvjeta” pododbora Osijek. Voditeljica radionice je prof. Jelena Ajduković.

Muzičkoj radionici prisustvovalo je 15-ak članova i gostiju.

Predsjednik Pododbora: Zdenko Čikara

%d blogeri kao ovaj: