“Naš je zadatak da učinimo sve da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove”

Predsjednik Republike Zoran Milanović obratio se jučer naveče  javnosti povodom epidemije koronavirusa.

“Mislim da država radi dobro, međutim, osobna odgovornost svakoga od nas, pridržavanje određenih pravila o kojima govorimo već danima činiti će razliku od uspjeha do neuspjeha i duljine trajanja ove krize. Ne nužno između života i smrti jer kriza nije tolika, rekao je Milanović, prenosi portal jutarnji.hr.

“Dva mjeseca otkad je ova pandemija započela neke stvari znamo bolje. Ovo je bolest koja fatalno pogađa one starije i bolesne među nama. Naš je zadatak da učinimo sve da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove”, rekao je.

Kaže da to možemo postići ako se pridržavamo uputa koje šalju nadležne službe. Vjeruje da ćemo prebroditi ovu krizu, ali i da će ona završiti određenom štetom.

“Moje ustavne ovlasti mi ne dopuštaju da se previše bavim stvarima za koje nisam izravno nadležan i za koje ne snosim izravnu odgovornost, ali moja je ljudska dužnost da se obratim i kažem što je dobro i što bi se još trebalo učiniti. Gospodarska šteta je neminovna, ovo što Vlada sada radi su privremene mjere koje podržavam”, rekao je.

Završio bih obraćanje s “glava gore” ali kako vidim da je ona već optimistična i gore, samo ću završiti s Hvala.”

Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je koronavirusom zaraženo 99 osoba. Od danas na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana.

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

Za provedbu mjera bit će zaduženi stožeri civilne zaštite jednica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obraća se javnosti oko epidemije koronavirusa

Izvor: Portal n1info.com, jutarnji.hr, koronavirus.hr
Foto: Damir Krajač/CROPIX
%d blogeri kao ovaj: