Noć bogova u Daruvaru i Vukovaru

U sklopu Dana srpske kulture u organizaciji SKD “Prosvjeta” daruvarska i vukovarska publika imala je priliku uživati u odličnoj pozorišnoj predstavi Noć bogova.
29.novembra izvrsna glumačka ekipa u sastavu Vojin Ćetković, Nebojša Ilić i Dejan Lutkić nastupala je pred daruvarskom publikom u punoj kino dvorani, dok je samo dan kasnije vukovarska publika u do zadnjeg mesta popunjenom Hrvatskom domu imala priliku uživati u odličnoj predstavi Noć bogova autora Mire Gavrana, u režiji Marka Manojlovića.
Jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kralj Luj XIV (Vojin Ćetković), dvorska luda (Dejan Lutkić) i pisac Molijer (Nebojša Ilić) se zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismijavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega. Tekst je napisan osamdesetih godina prošlog veka, a radnja i karakterizacija likova se lako mogu preneti i na današnje vreme.
Velika glumačka imena privukla su i veliki broj publike u Daruvaru i Vukovaru gde se tražila karta više. Ulaznice za predstavu bile su besplatne, a veliki interes publike još jednom je pokazao kako je naša publika željna kvalitetnog pozorišnog programa.
Fotografije: TV produkcija ZVO
%d blogeri kao ovaj: