Novi Sad: SKD «Prosvjeta» Pododbor Viškovo nastupio na «IX Festivalu Biserna grana Futog»

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ pododbor Viškovo je prošli vikend spojio putovanje i nastup u Novi Sad, a putovanju su se pridružili zamjenik načelnice, gospodin Denis Mladenić i predsjednik odbora za međuopćinsku i međunarodnu suradnju, gospodin Damir Petrc.

Na trodnevnom putovanju posjetili su manastire, kulturne znamenitosti i uživali u prirodnim ljepotama Novog Sada. Muška i ženska pjevačka sekcija nastupila je na „IX Festivalu Biserna grana Futog“ koji je održan 08. oktobra 2016. godine. U ovoj avanturi učestvovali su i Halubajski zvončari.

Na samom početku Festivala, svi učesnici su bili na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada, zatim su krenuli defilejom po ulicama Novog Sada do Dunavskog parka.

Večernji koncert održan je u Futogu, a SKD „Prosvjeta“ pododbor Viškovo je u revijalnom dijelu predstavio ličku narodnu nošnju te se natjecao i za najljepšu nošnju. U natjecanju je sudjelovalo petnaest društava. Mnogobrojna publika uživala je u pjesmama muške i ženska pjevačke sekcije pododbora Viškovo. U Pododboru Viškovo se nadaju da će suradnja s KC Mladost Futog potrajati na obostrano zadovoljstvo, te da će i druge godine ponovno nastupiti na Festivalu.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: