Novinari najutjecajnijih svjetskih medija posjetili Rijeku

Rijeku, Europsku prijestolnicu kulture (EPK) u 2020. je u nedjelju, na poziv Ministarstva vanjskih i europskih poslova, posjetilo više od 40 stranih novinara, koji rade za neke od najutjecajnijih svjetskih medija poput New York Timesa, The Guardiana, Radio Francea, AFP, FAZ, Timesa, Daily Telegrapha, Euronewsa.
Kako su izvijestili iz tvrtke Rijeka 2020., u Hrvatskoj je od 8. do 12. siječnja boravilo šezdesetak međunarodnih novinara iz Bruxellesa, u sklopu posjeta predstavnika medija državi predsjedateljici na početku predsjedanja Vijećem Europske unije. Hrvatska od siječnja prvi put predsjeda Vijećem Europske unije, a tim predsjedanjem istaknut će se hrvatski doprinos djelovanju i razvoju EU. To je, ističu iz Rijeka 2020., i prilika za dodatnu vidljivost Rijeke i projekta EPK, prenosi jutarnji.hr.
Novinari su pokazali veliki interes za EPK projekt, pa je njih nešto više od četrdeset posjetilo Rijeku, u kojoj će svečanim otvorenjem u riječkoj luci, biti obilježen 1. veljače, početak razdoblja u kojoj će nositi prestižnu titulu EPK.
U Rijeci su s novinarima bili i veleposlanik i načelnik Sektora predsjedanja EU 2020. Gordan Markotić, voditelj Službe za komunikacije i kulturne aktivnosti Sanjin Soldatić, zamjenica voditelja Službe za komunikacije i kulturne aktivnosti Željana Mićić Knežević, te četveročlani medijski tim Stalnog predstavništva Ministarstva vanjskih poslova u Bruxellesu.
Program Rijeke 2020. će uključivati više od 600 događaja za sve generacije – od izložbi ranih radova Gustava Klimta “Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza” te “Balthazargrada” kao prve velike izložbe posvećene profesoru Balthazaru, preko nastupa opernih zvijezda Karite Mattile i Eline Garanče, festivala svjetske kazališne atrakcije “Needcompany”, pa do rock koncerta grupe “Compressorhead” sastavljene od robota koji uživo sviraju prave instrumente.
Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Matija Djanjesic/CROPIX
%d blogeri kao ovaj: