OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN ŽENA U DARDI IZLOŽBOM SLIKA NA TEMU ”ŽENA I CVIJEĆE”

U organizaciji SKD ”Prosvjeta” Pododbor Darda i Likovne radionice ”Petar Dobrović”,  8. marta održana izložba slika na temu ”ŽENE I CVIJEĆE”. Izložba slika posvećena je ženama povodom MEĐUNARODNOG DANA ŽENA.

Prikazane su žene i cvijeće  u raznim slikarskim tehnikama od akvarela do akrila i uljanih boja. Izloženo je 30 umjetničkih radova. Na početku je sve prisutne pozdravila voditeljica likovne radionice Rada Marković a u izložbu su nas uveli poezijom i stihovima Ljeposava Grubor a pjesmom i muzikom  Hranislava  Mesarić i  Milan Kliba.

O izložbi slika govorio je prof. P. Matić. Učesnici izložbe slika bili su: M. Batinić, H. Drempetić, A. Đorđević, Đ. Đorđević,  N. Letić, R. Marković, R. Mirković, Z. Šarćević, G. Zlatarić i učenica OŠ  N. Bekić. Slike su uglavnom radovi članova Likovne radionice ”Petar Dobrović” Darda, rađene su tematski za izložbu slika pod nazivom ”ŽENA I CVIJEĆE” posvećenu ženama. Izložba slika bila je u prostoru pododbora Dardi u zgradi bivše srednje škole – danas Kulturni centar Darda. Manifestacija je organizirana uz financijsku podršku Savjeta za nacionalne manjine i Opštine Darda.

 

%d blogeri kao ovaj: