Obilježena Krsna slava Sv. Ćirila i Metoda u Splitu

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Splita u suradnji s SKD “Prosvjeta” pododbor Split su organizirali književnu veče i izložbu slika povodom obilježavanja i proslavljanja Sv. Ćirila i Metoda, Krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Splita.

Kulturni događaj održan je 19. maja u prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu.

Kulturna manifestacija je započela uvodnom riječju predsjednice Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Splita, Ane Lunić te Marine Protić, pročelnice gradonačelnika Splita.
U manifestaciji su sudjelovali: Književnik Boško Vitas iz Splita koji je recitirao svoje stihove “Sjećanje na tišinu” i “Povratak u zavičaj” te Ženski pjevački zbor SKD “Prosvjeta” pododbor Split koji je otpjevao nekoliko prigodnih pjesama.

Posjetioci ovog kulturnog događaja mogli su razgledati i izložbu umjetničkih slika akademske slikarice Jagode Kecman iz Splita.
Moderatorica kulturne manifestacije je bila Rada Veštić, članica društva SKD “Prosvjeta”.
Književnu veče i izložbu slika svojim prisustvom uveličali su i predstavnici drugih nacionalnih manjina koje djeluju u gradu Splitu, mnogi članovi društva SKD “Prosvjeta” i drugi sugrađani grada Splita.

Povodom obilježavanja i proslavljanja Krsne slave Vijeća, Sv. Ćirila i Metoda održati će se i svečana večera 23. maja 2017. godine u restoranu Bolero u Splitu.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: