ODRŽAN SKUP O UMJETNIČKOJ BAŠTINI SRBA U RH

U prostorijama biblioteke SKD Prosvjeta u Zagrebu, danas je održan naučni skup Umjetnička baština Srba u Hrvatskoj. Učešće u radu uzeli su najpozvaniji stručnjaci na tu oblast, uglavnom istoričari umjetnosti iz Beograda i Zagreba.
širina pristupa, ubjedljiva argumentacija, moderna istraživačka metodologija, kao i status učesnika, jamče objektivan stav struke u rješavanju problemski postavljene materije.
Opće je raspoloženje kako ovako započeta praksa konačno zbog stanja istraženosti srpske baštine u Hrvatske zavređuje barem bijenalno okupljanje.

Kako bilo, važan rezultat rada skupa bit će svakako objavljivanje odgovarajućeg Zbornika radova u kojem će se naći i radovi 17 stručnjaka koji su svoj rad posvetili istraživanju kulturnog blaga Srba u Republici Hrvatskoj.
Skup je ispred organizatora SKD “Prosvjeta” otvorio generalni sekretar Društva Slobodan Živković, a moderator naučnog skupa i ujedno najodgovornija osoba za realizaciju ovog veoma značajnog programa bio je dr Branko Čolović, Voditelj Registra kulturne baštine Srba u RH koji deluje u okviru SKD “Prosvjeta”.

%d blogeri kao ovaj: