Održana tribina na temu “Problemi žena u manjinskoj zajednici”

U sklopu programa za ožujak, kojeg je SKD „Prosvjeta“ Rijeka, povodom Dana žena u potpunosti posvetila ženama, u sjedištu Vijeća srpske nacionalne manjine PGŽ u Rijeci, održana je tribina na temu “Problemi žena u manjinskoj zajednici”

Na tribini su govorile Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a i Aneta Vladimirov, voditeljica Odjela za kulturu SNV-a, dok je razgovor moderirao Zoran Stanković, predsjednik VSNM PGŽ.

Više od pedeset sudionika tribine imalo je prilike sudjelovati u razgovoru s gošćama koje su otkrile svoje motive za javno djelovanje, govorile o neugodnostima, razočaranjima ali i želji da se ustraje na svojim uvjerenjima.

“Ne odustati od sebe i svojeg identiteta čak i kad to donosi neugodnosti” – stav je do kojeg treba držati, poručile su gošće. “Etnomimikrija može donijeti neke kratke benefite za onoga koji se koristi njome, ali njome ne dobivate ni čast, ni ugled u svojoj zajednici, samo podsmijeh i ruganje od većine” – zaključile su Jeckov i Vladimirov.

Ova tribina dio je trodijelnog programa koji se u organizaciji SKD „Prosvjeta“ Rijeka i VSNM PGŽ održao tijekom mjeseca ožujka, mjeseca koji je srpska zajednica u Rijeci programski u potpunosti posvetila ženama.

Tribini su prethodili „Ples na svili, Ane Dragićević Vukman, te projekcija kultnog filma s Milenom Dravić u glavnoj ulozi – „Nije lako s muškarcima“.

%d blogeri kao ovaj: