Oproštaj od Relje Bašića: Otišao velikan kojeg će teško biti nadomjestiti

 U Zagrebu u Hrvatskom narodnom kazalištu okupili su se brojni prijatelji i kolege  kako bi se oprostili i još jednom podsjetili na izniman život i djelo velikog glumca Relje Bašića.

Bezbroj je puta publika dugo stajala i neumorno pljeskala za više od 3700 predstava koje je u životu odigrao. Ovaj put nije bio na pozornici, na kojoj je počeo svoj profesionalni put, ali na celuloidnoj vrpci ostale su nebrojene i nezaboravne filmske, televizijske, dramske i kazališne uloge.

Hrvatsko glumište, hrvatska kultura ostala je bez još jednog velikana kojeg će teško biti nadomjestiti, istaknula je ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek.
Tražio je perfekcionizam, nikad nije bio zadaovoljan, ali uvijek je bio pravi prijatelj, pravi kolega, rekla je glumica Lela Margitić.

Nije radio samo s uvezenim stvarima, nego je  poticao dramatičare da pišu za njegovo kazalište, u njemu je i režirao i glumio, bio je potpuni kazališni čovjek, što je rijetkost, istaknuo je akademik Boris Senker.

Kao što Rim ne bi bio Rim bez Mastrojanija, New York bez Woodyja Alena ili Pariz bez Belmonda, ni Zagreb ne bi bio isti da u njemu nije živio Relja.

Oproštaj od Relje Bašića bit će, danas 12. travnja na zagrebačkom Krematoriju.


Izvor: Hrt.hr

%d blogeri kao ovaj: