“Opšti džumbus”: Nušićijada od 24. do 27. augusta

Pod sloganom “Opšti džumbus“ Nušićijada, ivanjički praznik kulture, zabave, humora i radosti, biće održana od 24. do 27. augusta i biće posvećena obilježavanju pola vijeka od svog začetka.
Foto: Youtube Screenshot

“Nušićijada” će početi svečanom akademijom, a kazališni program otvoriće predstava “Kir Janja” Narodnog pozorišta u Beogradu, piše portal B92.

Na programu će biti i kabaretsko-poetski “Stend daun” s Nebojšom Milovanovićem, predstava Uličnog teatra iz Krakova, ivanjički amateri izvešće “UJEŽ”, a zatvoriće ga “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta “Sterija” iz Vršca.

Djeca i mladi moći će da učestvuju u radionicama i školama, prate predstave i performanse i razgovoraju s piscima i umjetnicima.

Organizatori najavljuju i tribine, izložbe, projekcije filmova i “šaljivu fudbalsku utakmicu između samoprozvanih mršavih i debelih”.

“Opšti džumbus” je, prema riječima organizatora, idealan moto za slavlje poslednjih pola veka u kulturi i društvu na našim prostorima i ističu da je “Nušićijada” za njih simbol svih “lepih rađanja i tužnih gašenja, simbol snage kolektivnog sećanja i udruživanja, simbol uticaja neodgovornih odluka, ali i značaja istrajnosti, vizije i kvaliteta”.

Stoga,”Nušićevci smatraju da je važno negovati smeh i humor, ali i sećanja i tradiciju”, dodaju na kraju organizatori.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: