“Ostrovo u srcu”: ANI Vukovar se predstavio Vlaškim igrama sa Homolja

Ansambl narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar učestvovao je na 8. Međudržavnom festivalu folklora pod nazivom “Ostrovo u srcu” koji se održao 03. oktobra u Ostrovu. Prisutnoj publici članovi ANI Vukovar predstavili su se Vlaškim igrama sa Homolja u koreografiji Desanke Đorđević.

Pored ANI Vukovar u programu su učestvovali i KUD “Sloga” Vukovar, KUD “Đoko Patković” Bobota, SKUD “Jovan Jovanović Zmaj” Bijelo Brdo i domaćin KUD “Ostrovo” iz Ostrova. Program su svojim prisustvom uveličali predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, dožupan Vukovarsko-srijemske županije Đorđe Ćurčić, predstavnici Opštine Markušica kao i mnogi drugi predstavnici političkog i kulturnog života u Slavoniji i Baranji.

Pored dobre posećenosti programa, sve je je organizovano uz propisane epidemiološke mere, a koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo Republike Hrvatske.

Ansambl narodnih igara SKD “Prosvjeta” iz Vukovara nastavlja svoje redovne aktivnosti i priprema se za nadolazeću manifestaciju Dani kulture Srba koja će se održati 10. oktobra 2020. u Rijeci.

 

%d blogeri kao ovaj: