Otvaraju se kina, kazališta, dopušteni su koncerti…

Zbog dobre epidemiološke situacije sa koronavirusom, nastavlja se sa popuštanjem mjera. U Hrvatskoj je juče počelo otvaranje kina, kazališta, dopušteni su i koncerti…

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je detaljne preporuke za sprečavanje koronavirusa u kinima i kazalištima. Tako se za cijelo vrijeme boravka u prostorima preporučuje održavanje fizičkog razmaka od 1.5 metra, razmak od dva metra preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica, te glazbenika sa puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni, navodi portal rtl.hr.

Multipleks kina u shopping centrima i dalje ne otvaraju svoja vrata. U Areni Zagreb pripremaju se za nove normalne koncerte i sportska događanja, ali sa razmakom od metar i pol, što znači da bi mogli primiti oko 6500 ljudi.

U kina će ulaziti jedna po jedna osoba, te će, takođe biti obavezan razmak od metar i pol, pa je predviđeno da će gledaoci popuniti svako treće mjesto u svakom drugom redu. Za sad održavaju se drive-in kina.

Detaljne preporuke za kina i kazališta pogledajte OVDJE.

Izvor: Portal rtl.hr
Foto: Shutterstock
%d blogeri kao ovaj: