Pančevo Film Festival od 7. do 11. septembra

unnamed
Foto: Tanjug

Pančevo Film Festival (PAFF), internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, biće održan od 7. do 11. septembra na više lokacija u Pančevu, najavljeno je juče na Paliću.

Treće izdanje PAFF-a predstavljeno je juče u okviru 23. Festivala evropskog filma Palić, a selektor Stefan Ivančić je u razgovoru za Tanjug najavio šest filmskih programskih celina.

Festival će obuhvatiti dva takmičarska programa – “Svetionici” sa osam dugometražnih filmova i “Rani radovi” u okviru koga će biti prikazno 20 kratkih ostvarenja iz celog sveta.

Revijalni program “Pafforama” predstaviće presek ovogodišnje i prethodne sezone, u okviru selekcije “Ponoćna jeza” biće prikazano pet dugometražnih horora u izboru britanskog reditelja Džulijana Ričardsa, a “Svetla budućnost” donosi retrospektivu kratkih filmova hrvatskog reditelja Igora Bezinovića.

Ivančić, selektor festivala je objasnio da se od osnivanja festivala trude da se bave onim što bi moglo da se nazove avangardnim filmom – alternativnim ostvarenjima koja nemaju prostora na drugim festivalima.

PAFF organizuju mladi filmski radnici i umetnici iz Pančeva sa misijom da predstave, istraže i prošire ideje i pitanja šta sve kinematografija danas može da bude i uradi, kao i da pruži podršku novoj generaciji filmskih stvaralaca i animira novu filmsku publiku.

Izvor:B92

%d blogeri kao ovaj: