PAPA FRANJO O TRUMPU I POPULIZMU

Papa Franjo rekao je u nedjelju da neće donositi mišljenje o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu sve dok ne bude imao šansu vidjeti na koji način će se provoditi njegova politika.
Foto: Vatikan, poruka povodom inauguracije

U petak, kad je Trump preuzeo predsjedničku dužnost, Franjo ga je pozvao da se vodi etičkim vrijednostima, te rekao da mora voditi brigu o siromašnima i prognanima za vrijeme svoga predsjedničkog mandata.

“Mislim da moramo pričekati i vidjeti. Ne volim brzati i preuranjeno prosuđivati ljude”, kazao je Papa za španjolski list El Pais.

“Vidjet ćemo kako radi, što čini, te onda stvoriti mišljenje. Međutim, bojati se ili radovati se zbog nečega što bi se moglo dogoditi, po mojem sudu nije mudro. Bilo bi to kao kad prorok predviđa nesreće”, rekao je.

Franjo je, također upozorio Europljane na populizam te rekao da se ne smije ponoviti pogreške iz tridesetih godina prošlog stoljeća kad su se okrenuli “spasiteljima” kako bi se riješile ekonomske i političke krize koje su jedino mogle završiti u ratu.

“U krizna vremena, nedostaje nam moći prosuđivanja i to mi je stalni podsjetnik … Stoga uvijek nastojim ponavljati: razgovarajte među sobom, razgovarajte jedni s drugima”, poručio je papa Franjo.


Izvor: Jutarnji.hr

%d blogeri kao ovaj: