Pariško likovno proljeće Milije Belića

Srpskog multimedijalnog umjetnika Miliju Belića očekuje izuzetno bogata izlagačka aktivnost ovog proljeća u francuskoj prijestolnici. 

Najprije će se predstaviti od 5. do 15. aprila u galeriji “Abstract Project”, poznatoj po promociji novih tendencija u domeni apstraktne umjetnosti, na interesantno koncipiranoj kolektivnoj izložbi pod nazivom “Ce qui aurait pu ne pas etre” (Ono što je moglo da ne bude) koja će prikazati radove atipične za produkciju svakog umjetnika, ali koji ponekad mogu da podstaknu osvajanje potpuno novih prostora i sloboda u umjetnosti, ukazujući na kompleksnost i nepredvidivost umjetničke kreacije. 

Belić će biti zastupljen, također istovremeno kao izlagač i kao komesar, na već tradicionalnoj izložbi “Carrement”, od 18. aprila do 1. maja u prostoru “Kristijan Pežo” (Espace Christiane Peugeot).

Ovo je četvrta godina za redom kako izložba, čiji je inicijator upravo Belić i koja je postala neizostavni randevu umjetnika neokonstruktivističke orijentacije u gradu svjetlosti, okuplja najznačajnije predstavnike geometrijske apstrakcije iz cijelog svijeta, imajući uvijek za počasnog gosta jednu povijesnu figuru iz ove oblasti. Ovog puta će na izložbi biti upriličen omaž Francescu Marinu Di Teanu, nedavno preminulom talijansko-argentinskom kiparu koji je najveći dio života proveo u Francuskoj, gdje je ostvario značajnu karijeru i ostao upamćen najviše po monumentalnim radovima na granici između skulpture i arhitekture.

Ove godine će na izložbi biti zastupljeni, osim umjetnika iz europskih zemalja (Francuska, Italija, Njemačka, Velika Britanija, Španjolska, Srbija, Mađarska, Poljska), i umjetnici iz SAD-a, Azije (Japan, Jermenija) i Afrike (Maroko), ukupno njih 30.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: