Pododbor Garešnica, 9. smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva – “Djeca su ukras svijeta”

U nedjelju 17.06.2018. u organizaciji SKD Prosvjeta Garešnica ,održana je 9. SMOTRA DJEČJEG KULTURNOG STVARALAŠTVA s nazivom -“Djeca su ukras svijeta” .
Takmičenje u starim dječjim igrama je održano u Brinjanima ,gdje je učestvovalo 5 društava . U Brinjanima su djeca i posjetitelji mogli pogledati i izložbu rekvizita i fotografija Povijesne udruge Bršljanica .
Smotra dječjeg folklora je održana u Hrvatskom domu u Garešnici .Potrudili smo se da okupimo uz 1 Hrvatsko i većinu manjinskih društava a imali smo i goste iz inozemstva . Pododbori SKD Prosvjete su bili dobro raspoređeni . Od Istočne Slavonije (Bršadin) i Korduna ( Vrginmost) do Like (Korenica)
U predvorju Hrvatskog doma posjetitelji su mogli razgledati i zanimljivu izložbu narodnih rukotvorina i starih predmeta Bilogorskog kraja koju je organiziralo VSNM Pisanica .

Učestvovali su :
KUD “Palična” Severin (Hrvatsko društvo)
Češka Obec Bjelovar
Ukrajinsko KPD “Karpati” – Lipovljani
KUD “Beli anđeo” Srbac (BiH-RS)
SKD Prosvjeta , KUD “Vaso Đurđević” Bršadin
SKD Prosvjeta Korenica
SKD Prosvjeta Vrginmost
Češka beseda Veliki i Mali Zdenci
Zajednica Mađara Pisanica
SKD Prosvjeta , KUD “Moslavina” Garešnica

Ukupnom je učestvovalo 220 djece i 40-ak odraslih .

Program su otvorili i zatvorili domaćini koreografijama iz Moslavine i Centralne Srbije .Voditeljica programa je bila Vedrana Šajn sa Vedroga radija iz Pitomače .
Hvala svim učesnicima na učešću , svima koji su nam pomogli donacijama ,gradu Garešnici, Turističkoj zajednici Garešnice , Komunalcu Garešnica i BBŽ na sufinanciranju i infrastrukturi , i na kraju našim članovima koji su cijeli dan bili radna ekipa – od ujutro pripremanja igrališta za igre do ponoći kada je očišćena gradska tržnica gdje je bila večera i druženje .
Kada netko ulaže svoje vrijeme u nešto od čega nema koristi osim duševne hrane, sve se na kraju isplati kada vidiš ovoliko djece na okupu i njihova zadovoljna lica i osmjehe . Bilo je naporno , ali za djecu se isplati žrtvovati , a na neki način to nam je i dužnost , jer DJECA SU UKRAS SVIJETA .

%d blogeri kao ovaj: