Pododbor Garešnica proslavio Krsnu slavu Društva Sv. Nikolaja

U Trnovitičkom Popovcu 15. decembra  SKD „Prosvjeta“ pododbor Garešnica održala je svoj godišnji koncert povodom Krsne slave Društva  Sv. Nikolaja. Društvo je ovog sveca,  izabralo kao zaštitnika jer je on zaštitnik putnika, ali i zbog toga što je folklorna sekcija pod nazivom KUD Moslavina svoj prvi nastup imala 2001. godine na ovu hramovnu slavu.

Obred lomljenja i posvećenja slavskog kolača, obavili su jerej Dalibor Petković i jerej Slavomir Gvojić  koji su obred završili čestitkom domaćinu za slavu i poželjeli svako dobro svim gostima  koji su učestvovali u programu.

Kao i svake godine izveden je i kulturno-umjetnički program u kome su osim dvije folklorne sekcije domaćina učestvovala i četri gostujuća društva: Češka Obec  Bjelovar – folklorna sekcija, SKD „Prosvjeta“ Virovitica- folklorna sekcija, Češka Beseda Garešnica – dramska sekcija, te Zajednica Roma Bjelovar – muzička sekcija.

Pola programa izveli su domaćini, folklorna sekcija izvela je tako Igre  iz Banata i Igre okoline Niša.  Dječja sekcija izvela je pjesme i plesove iz Moslavine i Igre iz Centralne Srbije. I ovaj put su svojim nastupom oduševili publiku.

Osim sveštenika,  manifestaciji su prisustvovali i drugi zvaničici među kojima su bili: Milan Rajšić, ispred grada Garešnice, Darko Karanović, predsjednik VSNMBBŽ, te predstavnici VSNM iz Đulovca, Bjelovara, Pisanice, BBŽ i Sisačko – moslavačke županije.

Poslije programa podjeljeno je i osamdesetak novogodišnjih darova djeci do četrnaest  godina,  a zatim je sve prisutne zabavila grupa Garavi sokak.

%d blogeri kao ovaj: