Pododbor “Prosvjete” Vrginmost hrabro kroči naprijed

U srijedu 24. juna u Domu kulture u Vrginmostu održana je redovna izborna skupština SKD „Prosvjeta“ pododbor Vrginmost. Od pozvanih trideset i osam punoljetnih članova, skupštini su prisustvovala dvadeset i dva člana. Na Skupštini su bili i načelnik Općine Gvozd Milan Vrga, te član Glavnog odbora SKD „Prosvjeta“ Nikola Arbutina.

U rukovodstvo novog saziva za predsjednicu je ponovo izabrana Senka Crevar, za zamjenika predsjednika Ljuban Kukulj, a novi sekretar je Milena Vorkapić. Članovi predsjedništva su: Dragana Mraović, Milan Vorkapić i Jovan Đanković.

Na Skupštini članovi su upoznati i sa trenutnim saznanjima o mogućnostima održavanja “Đedove kosidbe” zakazane za 11. jul ove godine. Tako je nakon razgovora predsjednice Crevar sa generalnim sekretarom SKD “Prosvjeta” i načelnikom Općine Gvozd odlučeno da je, zbog brojnih prepreka vezano za epidemiju koronavirusa, kao i nemogućnosti planiranja zbog mogućeg pooštravanja mjera, vezanih za održavanje javnih skupova, trenutno najbolje odložiti održavanje “Đedove kosidbe”, dok se ne stvore uvjeti za njezinu uspješnu realizaciju.

Što se tiče plana i programa za 2020. godinu: „Plan nam je da nemamo konkretnog plana vezanog uz nastupe, opet zbog ove epidemije. Ostali planovi, koje smo dogovorili na početku godine, vezano uz aktivnosti vježbi sekcija, nastavljamo dok god je dozvoljeno. Sve teče po planu, s ciljem da napredujemo i u svakom trenutku budemo spremni nastupati. U nedjelju 28. juna tako nastupamo u Sunji, na slavi Općinskog vijeća SNV  Sunja, a 7. jula kao i svake godine, držimo program u našoj crkvi u Topuskom povodom Dana Hrama Svetog Jovana. Dugi niz godina ostvarujemo uspješnu suradnju sa našim parohom Milom Ristićem“, rekla nam je predsjednica Senka Crevar.

I na kraju, ponovo izabrana predsjednica je istaknula da je cijela Skupština protekla u uspješnom radu i dogovoru svih članova, u veoma ugodnoj radnoj atmosferi.

%d blogeri kao ovaj: