Pododbor Rijeka osvojio 1. Mjesto u šahu na „Turniru prijateljstva“

Bogatstvo je živjeti u zajedništvu…

Jubilarni 20. šahovski „Turnir prijateljstva“ nacionalnih manjina Grada Rijeke, koji se svake godine odigrava u sklopu dana etno smotre, ove je godine u svojim prostorima, organizirao  prošlogodišnji pobjednik –  Matica Slovačka.

U rezultatskoj neizvjesnosti, kao nikada ranije (razlika između prvog i petog iznosila je poen i po)  prvo mjesto i čast ali i obavezu da organizira naredno takmičenje, osvojili su šahisti Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ Pododbora Rijeka, tik ispred domaćina. Neočekivano iznenađenje osvajanjem trećeg mjesta priredila je selekcija prijatelja manjina selektora Marijana Majnarića,  pobjedom u posljednjem kolu nad šahistima KUD-a „Bosna“. Tradicionalno dobar rezultat ostvarili su članovi Nacionalne zajednice Crnogoraca i Demokratske zajednice Mađara. Kompletan turnir vodili su organizatori svih dosadašnjih turnira Žiko Pejović i Dragiša Laptošević uz svesrdnu pomoć uvijek ljubaznih domaćica i domaćina Matice Slovačke.

Svi sudionici u sudačkoj nadoknadi, pri degustaciji specijaliteta nacionalne kuhinje Slovaka, ostvarili su podjednak uspjeh, opravdavši visoki rejting i u ovoj disciplini. Turnir su kao i uvijek do sada nesebično podržali Grad Rijeka i Primorsko goranska županija.

Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: