Poginuo je Đoko Opalić

doko

Nesretnim slučajem sinoć je u selu Komić smrtno stradao Đoko Opalić (59). Prema nalazima Policije Opalić je nedaleko od svojeg doma želio uloviti roj pčela, ali je pri tome pao sa cca. 6 metara visine i na mjestu poginuo.

Široj je javnosti bio poznat po obnašanju funkcije zamjenika načelnika Općine Udbina  u dva mandata, kao predstavnik Srpske narodne stranke (SNS). Fakultetski obrazovan i  iznimno načitan, Opalić je zadnjih godina puno vremena i truda uložio u SKD „Prosvjeta“ iz Udbine,  gdje  je kao predsjednik udruge priredio na desetke koncerata, promocija knjiga, proslava važnijih datuma, a ove je godine radio na pripremama za III. Međunarodnu likovnu koloniju koja je trebala okupiti slikare iz nekoliko država EU, iz država okruženja i Hrvatske. S koliko je samo žara kazivao novinarima o radu „Prosvjete“, o prikupljanju rijetkih knjiga, zapisa o narodnim običajima i svega što čini tradiciju i narodnu baštinu. Imao je specifičan, pomalo arhaičan stil govora, izbjegavao je rabiti tuđice i po svemu je bio narodni čovjek. Đoko je bio pasionirani i vrsni šahist, a u mladosti jedan od najboljih ličkih nogometaša. Bavio se uzgojem pčela i preradom  meda, što mu je donijelo ugled i nagrade i  izvan Like i Hrvatske.

Ono što je posebno resilo Đoku Opalića bila je i iskrena druželjubivost, jednostavan pristup svakom čovjeku, uvijek u namjeri da pomogne. Da bude tu kad je nekome najteže. Zadužio je dobrotom mnoge s kojima se susretao. Čovjek iz naroda i za narod poput njega svima će nedostajati.

Sahrana će se održati u četvrtak 24. jula. na grublju u Udbini.

Izvor:lika-online.com

%d blogeri kao ovaj: