Potraga za knjižnim blagom

U organizaciji SKD „Prosvjeta“ Pododbora Borovo održana je druga po redu radionica za decu – Potraga za knjižnim blagom u okviru aktivnosti „Raspust u Biblioteci“.

Mališani raznih uzrasta 22. jula bili su tragači koji su u prostoru borovske biblioteke i izvan nje tražili skriveno blago. Voditeljice radionica Zorica Kovačević i Radmila Latas sa bibliotekarkom Slađanom Brkić, osmislile su i za decu pripremile raznovrsne zadatke koje su deca rešavala i nakon svakog rešenog zadatka prelazila u sledeći korak koji ih je vodio do „kovčega sa blagom“.

Budući da su deca zadatke rešavala u dve grupe, veoma je važno bilo odrediti kapitene koji će čitati zadatke. Potraga po policama i knjigama bila je zajednička kao i rešavanje zadataka. Svaka grupa imala je svog odraslog vodiča koji je pratio realizaciju zadataka. Važno je bilo doći do cilja i osvojiti blago. No, deca su ovaj puta naučila da je važno sarađivati kako bi se zadaci lakše rešili, te koliko je važno dobro podeliti zadatke kako bi ih brže završili.

„Na kraju svega  lepo je  čestitati pobednicima jer se tako i osvojena nagrada ravnomerno rasporedi, na one najbrže i one malo sporije“, rekla je Radmila Latas predsednica Pododbora Borovo.

I na ovoj radionici deca su dobila članske iskaznice kako bi mogli posuđivati knjige, a oni koji su ih na prošloj radionici posudili, sada su ih vratili i pronašli nešto drugo.

„Prema utiscima i osmesima mališana, vidljivo je da deci nedostaju ovakve aktivnosti. Zadnjih meseci, upravo zbog proglašene epidemije, mnogo vremena proveli su u svojim kućama, izolovani od vršnjaka i druženja. Potreba za društvenim aktivnostima je bitna kako odraslima tako i deci. Zbog toga smo već osmislili sledeću radionicu. I ona će se  realizirati sa manjim brojem dece  kako bi zadovoljili epidemiološke mere“, istakla je Latas.

%d blogeri kao ovaj: