Premijera predstave “Mlijeko” ostavila snažan dojam na banjalučku publiku

Neprihvatanje, možda jednako boli kao i surova istina od koje bježimo kao od svake sjenke koje nas plaše dok koračamo mračnim ulicama života. Takva jedna istina satjerala je publiku u najosjetljivije kutke duše, pa će premijera predstave “Mlijeko” u režiji Slobodana Perišića ostati zapamćena po snažnoj priči, suzama i višeminutnom aplauzu.

Na podrum sceni Banjalučkog studentskog  pozorišta (BSP) u srijedu uveče umjesto zraka, udisala se umjetnost. Snagu glumaca Jelene Trepetove-Kostić, Aleksandra Ristanovića, Bojana Kolopića i Smiljane Marinković pokušaj da se opiše riječima bi umanjio, ali za tim nema ni potrebe, jer je publika svojim reakcijama rekla svoje. Nabojem emocija, pored glumaca, violinom je upravljao i Marko Zoranović, a redatelj Slobodan Perišić potvrdio je svoje riječi najavljujući premijeru.

“Naša predstava govori o bolesnom društvu koje proglašava bolesnim onoga ko ne ispunjava očekivanja, ko se ne ponaša po utvrđenim pravilima, razmišlja drugačije, na svoj način. Sa druge strane, naš junak i te kako osjeća bolest okruženja. Postavlja se pitanje patologije “normalnosti”,rekao je tada on, a publika je to mogla i da vidi.

Poslije susreta glumaca i publike na otvaranju 41. sezone Banjalučkog studentskog pozorišta, Perišić smatra da su on i ekipa napravili iskrenu i poštenu predstavu kojom su dotakli nešto začudno u kazalištu, neku vrstu “istine” nakon koje ne možete ostati ravnodušni.

Željko Mitrović, profesor glume:

“Mislim da je to jedna iskrena predstava o nedostatku ljubavi, patnjama malih ljudi i tome koliko nam je potrebna zaštita i majčino mleko, da nas greje ljubav u ovom hladnom svetu. U toj ujednačenoj glumačkoj igri Ristanović je imao najkompleksniju ulogu, odlično je odigrao. On je jedan od najboljih studenata sa moje klase. Svoj talenat je on demonstrirao i tokom studija. Njegovo vreme tek dolazi”


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: