Princ romantike u Beču

rom-2

Pre godinu i po dana, u čikaškom listu “Ogledalo” objavljen je intervju sa čovekom koji je po profesiji novinar, a po umetničkoj vokaciji književnik. Zbog svoje storije o jednoj Radmili i njenom posebnom danu, nazvan je tada “svedokom posebnih utoraka”. Tu priču posvetio je svim ženama i njihovoj potrebi da im barem jedan dan u nedelji bude drugačiji.

Autor romana Utorkom nisam udata, kojem je svojevremeno i čuveni Mika Antić pozajmio aplauze sopstvene publike, novinar sa četrdesetogodišnjim iskustvom u štampi, na radiju i televiziji, nesuđeni glumac, doajen domaćih muzičkih festivala, pisac i pesnik, sve je to Rajko Roki Dvizac. Njegovi kvaliteti prepoznati su širom sveta, a nedavno i u austrijskoj prestonici.

Dvizac je upamćen kao novinar koji je u vreme SFRJ disidentskom smelošću uvodio nova pravila u svoj poziv. Ipak, danas, kada ni novinarima, ni književnicima ne cvetaju ruže i kada su i jedna i druga profesija marginalizovane, spas pronalazi u dijaspori, u gradu valcera, umetnosti i kulture. Njegova pisana reč je njegova prethodnica, koja će utrti put još većem poletu pera.

Reprintom prvenca Boja ljubavi, Inđijac Rajko upravo začinje Romantičnu trilogiju, upotpunjavajući je novom edicijom Utorka… i premijerom romana Šta da kažem anđelima?, u izdanju bečke izdavačke kuće elektronskih publikacija Cyberpublishing, na nemačkom i engleskom jeziku.

U njihovoj ponudi se već može naći set Dvižčevih pripovesti pod nazivom Priče jednog romantičara, a uz njih bit ćete bogatiji za san, pleminitiji za dodir, mudriji za nezaboravno putovanje kroz vreme”, obećava Roki, nekada samo “svedok posebnih utoraka”, a sada i “princ romantike”.

Izvor:RTS

%d blogeri kao ovaj: