Promocija prve knjige istaknutog srpskog glumca, Sergeja Trifunovića, “Stovarište”.

U srijedu, 11.05.2022. s početkom u 19:00 sati u Exportdrvu u Rijeci, održati će se promocija prve knjige istaknutog srpskog glumca, Sergeja Trifunovića, “Stovarište”.

Na promociji će uz autora govoriti i Dragan Markovina, povjesničar, publicist i autor brojnih knjiga te Nikola Petković, hrvatski književnik, sveučilišni profesor, književni kritičar i publicist.

U knjizi koja je nastala kao posljedica trogodišnjeg rada, i “kopanja po sebi” koje mu se dopalo, Trifunović kroz “Stovarište” donosi brojne autentične situacije u kojima su se našli Johnny Štulić, Stevie Wonder, Marlon Brando, Jim Jarmusch, Spike Lee, Sean Penn, ali i veliki Ljuba Tadić, Stevo Žigon, Danilo Bata Stojković i brojni drugi.

U prozi ispresijecanoj poezijom i crtežima djece, glumac, aktivista, humanista, a odnedavno i pisac, prepričava brojne dogodovštine koje su mu se dešavale na raznim meridijanima, između Amerike i Beograda, Pariza, Amsterdama…

Predrag Peca Popović, poznati publicist, književnik, rok kritičar i novinar, u predgovoru knjizi između ostalog navodi – “Ne posjedujem podatak da li Sergej doručkuje uranij, ali nije tajna da žestokom energijom i dalje tutnji kroz geografiju, karijeru i život. “Stovarište” nije tek zbirka o drugima, ona je i oblik samotumačenja”.

Knjiga je objavljena u izdanju Izdavačke kuće “Geopoetika”.

Promocija će biti prodajna, te će posjetioci moći kupiti knjigu i imati priliku da im se autor potpiše na istoj.

Organizatori promocije su SKD “Prosvjeta” Rijeka i Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije 

 Kontakt za medije: 095 388 47 18 (Milica)

%d blogeri kao ovaj: