Promocija romana “Napuljski diplomata” Maria Liguoria

unnamed-2
Foto: Thinkstock
“Napuljski diplomata”, knjiga Maria Liguoria, talijanskog pisca koji je radio u Ambasadi Italije u Beogradu, biće predstavljena danas u Delfi kafeu SKC-a.

Dvije godine nakon uspjeha knjige “Prva ljubav, koju je kao i ” Napuljskog diplomatu” objavila “Laguna”, Liguori u svom novom romanu upečatljivo pripovjeda o povijesti dvije zemlje i protivrječnostima dva velegrada – Napulja i Beograda.

Prateći život mladog diplomate koji se iz Napulja seli u Beograd, prema riječima PR menadžera “Lagune”, Tanje Vučković, autor živopisno oslikava dvije geografski udaljene, ali po duhu tako bliske zemlje.

Stranac i autsajder, junak romana “Napuljski diplomata“ postaje ključni svjedok za razumijevanje dvije kulture, dva jezika, dva naroda, dva podneblja i dva grada,”dva raja u kojima đavoli obitavaju“.

Mario Liguori piše na talijanskom i srpskom jeziku. Zastupljen je u antologiji “Buket za staru damu“, a autor je putopisne proze “Snatrenja“, dvojezične zbirke “Sedam jesenjih priča“, knjige priča “Prva ljubav“.“…

Promocija knjige počinje u 18 sati.


 

%d blogeri kao ovaj: