Prvakinja Srbije u šahu odigrala ”Simultanku” s riječkom ”Prosvjetom”

Razlog ovogodišnjeg posjeta Ljilje Drljević Rijeci je šahovski turnir Cvijet Mediterana, na kojem učestvuju takmičari iz raznih zemalja.

U međuvremenu, od prošlogodišnjeg susreta, Ljilja Drljević je postala šahovska prvakinja Srbije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, te je prošlog septembra s ponosom predstavljala Srbiju na šahovskoj Olimpijadi u Bakuu. Ove godine 11. marta, SKD „Prosvjeta“ Pododbor Rijeka je kao domaćin, a u sklopu djelovanja Koordinacije srpskih organizacija grada Rijeke i PGŽ organizirala šahovski turnir u prostorijama društva.

Turniru je u svojstvu domaćina prisustvovao predsjednik SKD „Prosvjeta“ Pododbor Rijeka i predsjednik VSNM PGŽ Jovica Radmanović. Ljubitelji šaha su tako imali priliku da razmijene sportska iskustva s prvakinjom Srbije, odnosno petnaest igrača je imalo priliku da iskaže svoje šahovsko umijeće, te da odmjeri svoju šahovsku snagu s prvakinjom Srbije, Ljiljom Drljević.

Rezultat je za domaće igrače bio za nijansu povoljniji od prošlogodišnjeg, te se na ovom turniru bilježe dvije pobjede domaćina (Čakardić, Novaković) i dva remija (Laptošević,Živanović), dok je preostalih jedanaest pobjeda uzela uvažena prvakinja.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: