Pulski “Doručak s autorom” seli na beogradsko Sajmište

Pedeset i četvrto izdanje Beogradskog sajma knjiga koji počinje 26. listopada najavljuje novi koncept, pedeset posto više prostora i razdvajanje izdavača od knjižara.

Pedeset i četvrto izdanje Beogradskog sajma knjiga koji počinje 26. listopada najavljuje novi koncept, pedeset posto više prostora i razdvajanje izdavača od knjižara. Zemlja gost je Grčka koja dolazi s dvanaest pisaca, a na treći najstariji sajam knjiga na svijetu dolaze i hrvatski autori. Službeni gosti sajma bit će Miljenko Jergović i Vlaho Bogišić.

Gost Beogradskog sajma bit će Pulski sajam knjiga i autora koji ove godine slavi petnaesti rođendan. Tako će se iz pulske kavane Mozart na beogradsko Sajmište preseliti popularni “Doručak s autorom”, s tim da će s beogradskom publikom doručkovati Jergović, Boris Dežulović, Vladimir Arsenijević i Vladislav Bajac. Hrvatski izdavači koji već godinama posjećuju Beogradski sajam u pravilu jako dobro prolaze sa stručnom i leksikonskom literaturom, dok je beletristika za srbijanske prilike ipak preskupa.

Od stranih gostiju Beograda, najviše pažnje izaziva i u nas poznati pisac Tony Parsons koji će predstaviti knjigu “Novi početak” koja je u Srbiji izašla prije nego u Velikoj Britaniji. Parsons je česti gost Srbije i Beograda pa ima godina kada ih posjeti i dva puta.

Beogradski sajam pozabavit će se ove godine i odnosom Balkana i Mediterana, ponovno će biti dodijeljena nagrada koja nosi ime Dositeja Obradovića, a zajednički će na sajmu nastupiti i kulturni centri iz zemalja Europske unije. Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” iz Hrvatske ove je godine izgubilo štand u središnjem parteru pa je smješteno u prostor galerije.

Večernji list

%d blogeri kao ovaj: