Rad Banjalučanke Saše Tatić dio izložbe u Londonu

Težnja da se pridruže sustavu svjetskog tržišta i pored svih poteškoća s kojima se susreću, iz dana u dan sve više polazi za rukom domaćim i regionalnim umjetnicima, piše portal Banjaluka.com.

Dokaz za to je i izložba “Heterotopija” grupe suvremenih umjetnika iz regije koja ovih dana privlači pažnju posjetilaca Srpske kuće u Londonu. Među umjetnicima čiji je rad izložen je i Saša Tatić, umjetnica iz Banjaluke, koja je trenutno na master studijima u Njemačkoj.

Ona je u razgovoru za “Nezavisne”, kako prenosi Banjaluka.com, kazala da je njen rad “The Bedrock” performans-video predstavljen kroz fotografije i dokumentacioni materijal akcije.

“Riječ je o radu koji je svojim sadržajem i realizacijom zahtijevao angažman uže porodice i bliskih prijatelja i bavi se pitanjima tradicije, nasljedstva, te geografskog i ličnog pozicioniranja prilagođenog normama i mogućnostima koje uslovljava trenutno vrijeme”, navela je ona.

Radi se, zapravo o umjetnicima koji preispituju pojave i diskurse relevantne za prepoznavanje različitih tokova unutar srpske i regionalne umjetničke scene i koji doprinose sveukupnom razvoju vizualne umjetnosti.


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: