Rade Šerbedžija među novim članovima Američke filmske akademije

Nisam iznenađen, ali naravno da mi je drago i da sam počašćen tim pozivom, ispričao je Rade Šerbedžija za Jutarnji.
Foto: Boris Kovačev/CROPIX

Naime, među 774 nova imena kojima je Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti poslala poziv da im se pridruže kao članovi, našlo se i ime Rade Šerbedžije.

Tako bi se naš proslavljeni filmski i kazališni glumac, redatelj, glazbenik te osnivač Kazališta Ulysses, trebao pridružiti prestižnoj organizaciji koja okuplja filmske profesionalce iz cijeloga svijeta i koji odlučuju o nagradi Oscar.

Šerbedžija je, naime u pola stoljeća svoje karijere imao više od 150 filmskih uloga, a njegov je redateljski debi film “Oslobođenje Skoplja” prošle godine izabran kao makedonski kandidat za 89. nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.

Šerbedžija, koji je bez sumnje naš najuspješniji glumac u inozemstvu jer iza njega su ipak ostvarenja u hitovima poput “Oči širom zatvorene”, “Nemoguće misije 2” ili pak “Svemirskih kauboja” i serije “Downton Abbey”, nedavno se pak vratio iz SAD-a. Ovog proljeća tamo je snimao film “Proud Mary” u kojem glumi s Dannyjem Gloverom, a imao je i gostovanje u hit-seriji “Crna lista” koja se trenutno emitira na HTV-u. Odradio je i premijeru filma “The Promise” redatelja Terryja Georgea, u kojemu glumi s Christianom Baleom i Oscarom Isaacom, a sada ga očekuje nova sezona, 17. po redu Kazališta Ulysses na Brijunima


Izvor: Jutarnji.hr

%d blogeri kao ovaj: