“Raspust u Biblioteci” – radionice za decu u Borovu

SKD „Prosvjeta“ Pododbor Borovo u okviru svojih aktivnosti organizuje radionice za decu pod nazivom – „Raspust u Biblioteci“. Radionice će se  održavati tokom leta i to veći broj njih, nego je planirano, ali sa manjim brojem dece po radionici zbog epidemije coronavirusa, koja je još uvek prisutna.

Prva radionica održana je 8. jula u prostoru borovske biblioteke. Tema radionice bila je: “Kako nastaje priča”. Deca su se prisetila svojih omiljenih priča, a zatim se okušali i u osmišljavanju priča. Uz malo mašte, što deci ne manjka i malo pomoći, nastale su veoma šaljive i zanimljive pričice, koje su starija deca dodatno osmislila i nacrtala, a oni mlađi glavne likove su modelirali plastelinom.

Tom prilikom deci su uručene i članske iskaznice Biblioteke, odabrali su knjige koje su poneli kući da ih pročitaju ili da im ih roditelji pročitaju. Tako će moći dolaziti u biblioteku i posuđivati knjige i slikovnice tokom raspusta.

Svoj deci koja budu učestvovala u ovim radionicama omogućiti će se besplatno članstvo Biblioteke kako bi se što više malih i mladih potaklo da im zanimljiva knjiga bude deo njihovog slobodnog vremena.

Sledeća radionica pod nazivom: “ Potraga za knjižnim blagom”, već je dogovorena. Radionice vode članice predsedništva Pododbora Borovo: Zorica Kovačević, Radmila Latas ujedno i predsednica Pododbora Borovo i bibliotekarka Slađana Brkić.

%d blogeri kao ovaj: