Rovinj: BLITZ – Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti

Od 7. do 10. juna u Rovinju se održava peto izdanje BLITZ Međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti. Tema ove godine – koja kao i uvijek ima ulogu poticanja razmišljanja radi dubljeg iščitavanja festivalskog tkiva u odnosu na goruća pitanja ljudskog stanja danas, je: “Na otvorenom moru”.

Ova slika odnosi se na prostranost, otvorenost, opasnost, izazov, te je u njenom središtu organ srca, a od tuda hrabrost, ritam, otkucaj, pjesma.

U romantičnom smislu, ideja bi bila imati hrabrosti slijediti svoj glas, biti svoj. Praktično gledano, ona ocrtava životne uvjete onih koji rade u umjetnosti i kulturi, neka vrsta suvremenih heroja, ljudi koji se u opasnoj prekarnosti bore za opstanak jednog od najvažnijih zajedničkih dobara: kulture koja ima pravo, dužnost i sposobnost da podrži društvene potrebe našeg vremena. Snaga da se nastavi sa ovim radom temelji se na povjerenju u izvornu ljudsku inteligenciju, i puni se u srcu, piše portal Kulturistra.

Realizacija petog izdanja BLITZ Međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti, čija je misija za svojeg trajanja Rovinj pretvoriti u grad-teatar, kao europska platforma za predstavljanje, razmjenu i produkciju inovativnih dometa u polju „živih” umjetnosti, omogućena je zahvaljujući vlastitim ulaganjima Kulturne udruge „Plime“ (organizatora Festivala), entuzijazmu i darežljivosti svih suradnika, financijskoj i logističkoj pomoći partnera i sponzora.

Dodatne informacije i pretplatu na newsletter pronađite na službenoj web-stranici festivala: www.blitzfestival.com


Izvor: Kulturistra.hr

%d blogeri kao ovaj: