Sanjin Malešević, reditelj: Novi film volio bih da snimam u Banjaluci

unnamed-(5)

Kratki film “Tetched” režisera Sanjina Maleševića iz Banjaluke, sa trenutnom adresom u Americi, nedavno je prikazan na jednom od najglamuroznijih nezavisnih festivala u Južnoj Kaliforniji “Newport Beach Film Festival “.

Malešević, koji se 2003. preselio u Ameriku, završio je filmsku režiju i fotografiju na lokalnom koledžu u Long Biču, “Long Beach City College”. Svoje fotografije i instalacije uspješno je prestavio publici u Los Anđelesu i Kaliforniji, a jedna od najvećih nezavisnih umjetničkih organizacija u Americi, “RAW: Natural Born Artist “, koja ima svoja predstavništva i u Kanadi i u Australiji, nominovala ga je za režisera godine.

“Tetched” je naizgled jedna veoma neobična priča, prvenstveno zbog svojih junaka, odnosno antijunaka u njoj, ali istovremeno i jedna veoma obična ljudska priča s kojom se manje-više svi možemo poistovijetiti. Film govori o vezi između dvoje mladih, relativno unikatnih ljudi koji jednostavno nisu u stanju da komuniciraju kao normalan par, šta god da normalan par znači u današnje vrijeme. Zbog tog njihovog nedostatka komunikacije, međusobnog poštovanja, samopoštovanja i razumijevanja teško je vidjeti bilo kakav pozitivan kraj”, ispričao je Malešević.

Imam u planu da svoj sljedeći film, ako bude optimalnih uslova za to, snimam baš u Banjaluci. Volio bih zapravo da produbim tu neku svoju vezu s gradom i filmskom komunom u Banjaluci, ako je ima”, najavio je on.

Glavne uloge povjerio je, kako kaže, Hidekanu Hahu i Rebeki Din. Hidekan iza sebe ima mnogo filmskih uloga, od kojih je u prvom planu pojavljivanje u seriji “Nip/Tuck”, dok je Rebeka bila jedna od zvijezda poznate američke tinejdžerske serije “Dawson’s Creekk”.

Scenario je radio po priči pisca iz Njujorka Thaddeusa Rutkowski, kojeg Malešević toplo preporučuje i čitaocima.

Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: