Sava centar: Josipa Lisac – 50 godina smisla i energije

Josipa Lisac, održala je sinoć u prepunom Sava centru trijumfalni koncert kojim je obilježila 50 godina bogate i uspješne karijere.
Foto: Teodora Ćirić

“Život je za uživanje. Život, baš kao i ljubav treba slaviti. Svakog dana, ne samo za rođendane ili tako neke momente za slavlja” savjetovala je Lisac publiku.

Njezini prepoznatljivi hitovi kao što su: “Magla”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”…. imali su potpuno nove aranžmane.

Lisac je vladala scenom s ogromnim samopouzdanjem i impozantnim glasom praćena bendom kojeg se ne bi postidjeli najbolji njujorški džez klubovi.

Posebna poslastica za publiku u Sava centru bila je izvođenje pjesme “Gdje Dunav ljubi nebo” koju je Lisac otpjevala u najboljoj tradiciji kancone praćena medirenakom harmonikom.

Ovacije publike bile su poslije svake Josipine izvedbe.

“Šta su zapravo brojke. Pola vijeka na sceni. Nije malo, ali sam se trudila da budem uvijek svoja, a ne drugačija po svaku cijenu. Samo svoja. Kada bi utihnula svjetla i potpuno nestalo glamura, razmišljala sam u tami svoje sobe kako ipak trud i umjetničko stvaranje ima smisla”, govorila je Lisac između svojih izvedbi.

Sljedeća prilika da publika vidi i čuje Josipu biće njen koncert 26. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: