Šerbedžija predstavio novu sezonu Ulyssesa

Novu sezonu kazališta Ulysses, posvećenu širenju kreativnih horizonata kazališnog stvaralaštva, uvodno je na konferenciji za novinare u cafeu Velvet najavio njegov osnivač Rade Šerbedžija. Na konferenciji se pojavio i glumački velikan, britanski glumac Ralph Fiennes, prenosi portal večernji.hr.
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Šerbedžija je istaknuo kako mu je izuzetno drago što Kazalište Ulysses uspješno djeluje već toliki niz godina, uspijevajući unatoč okolnostima iz godine u godinu dovesti na svoju pozornicu cijenjene svjetske umjetnike i neka od najistaknutijih inozemnih kazališta. “Na to sam ponosan. Željeli smo i želimo napraviti internacionalni teatar, zato smo mu i dali takvo ime. Mi i dalje sanjamo taj san”, rekao je Šerbedžija.

Zahvalio je svima koji godinama prepoznaju važnost toga teatra za hrvatsku kulturu te ga iz godine u godinu nesebično pomažu, ne dozvoljavajući mu da se ugasi.

Inače, sezona 2017. Kazališta Ulysses održaće se od 15. jula do 26. augusta na Malom i Velikom Brijunu, a u svojem 17. izdanju donosi nekoliko istaknutih gostovanja, niz već poznatih uspješnica tog teatra, dva koncerta, te jednu novu premijeru, dok je kao posebna gošća u četvrtak u Zagrebu najavljena velika prijateljica tog teatra, britanska glumica Vanessa Redgrave.

Nova premijera biće 12. augusta, riječ je o predstavi “Mate Parlov”, posvećenoj boksačkoj legendi Mati Parlovu u režiji mladog pulskog redatelja Aleksandra Švabića.


Izvor: Večernji.hr

%d blogeri kao ovaj: