Skratimo priču za glavu u “Prosvjeti”

U neformalnoj atmosferi poetskog cabareta, književnik Marko Tomaš predstavio je novu zbirku poezije, a Davorka Perić najavila je da slijedi niz pjesničkih večeri “Prosvjeti” na kojima će se predstaviti pjesnici iz regije.

novom prostoru “Prosvjete” u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, 11. decembra upriličen je Poetski cabaret Marka Tomaša – Skratimo priču za glavu, koji je poslužio kao promocija zbirke koju su izdali VBZ iz Zagreba i LOM iz Beograda.

Predstavljajući autora i zbirku Srđan Sandić naglasio je Tomaševu bogatu književnu i komentatorsku karijeru. Rođen u Ljubljani, s trenutnim boravkom u Zagrebu gdje se skrasio nakon življenja i rada u Mostaru, Sarajevu, Splitu, Somboru i Beogradu, Tomaš je objavio 15 zbirki pjesama, jedan roman i dvije knjige eseja te jednu publicističku knjigu. Svoje dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com te telesport.telegram.hr., a kolumnist je i mariborskog dnevnog lista Večer.

A onda je iz ustiju autora krenulo audio izdanje prvih cjelina zbirke “Skratimo priču za glavu” garnirano anegdotama ili objašnjenjima povezanim sa svakom od pročitanog. U neformalnoj atmosferi publika, porazbacana po dvorani, svaku njegovu pjesmu popratila je aplauzom, iskorištavajući mogućnost da kupi zbirke pjesama po povoljnoj cijeni.

S obzirom da ta pjesnička večer rađena u suradnji s “Prosvjetom”, voditeljica kulturnih aktivnosti Davorka Perić najavila je da slijedi niz pjesničkih večeri u kojima bi se predstavili pjesnici iz regije.

– U “Prosvjeti” smo zamislili da ta dvorana bude mjesto za događaje koji će privlačiti publiku željnu kulture i takvih kulturnih aktivnosti kojih možda i nema dovoljno u gradu. S obzirom na iskazani interes publike, naredne godine planiramo veći broj takvih događaja koji će okupiti ljubitelje kulture, a samim tim i “Prosvjetu” i njene programe učiniti vidljivijim u gradu – rekla je Davorka Perić.

Naslovna fotografija: Marko Tomaš i Srđan Sandić (foto Nenad Jovanović)

Izvor: https://www.portalnovosti.com/skratimo-pricu-za-glavu-u-prosvjeti

%d blogeri kao ovaj: