SKUP AUDIOFILA U VEČERI VINILA

SKD „Prosvjeta“ pododbor Vukovar započeo je ciklus muzičkih programa „Skup audiofila u večeri vinila“ predstavljanjem opusa rok grupe „Smak“ iz Kragujevca.

O ideji programa govorio je predsednik Milenko Živković i najavio je brojne muzičke sadržaje koji će se realizovati tokom godine. Zahvalio se na finansijskoj pomoći u realizaciji nabave opreme za kvalitetnu reprodukciju muzike sa gramofonskih ploča Savjetu za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Zajedničkom veću opština Vukovar i Veću srpske nacionalne manjine Grada Vukovara.

Pre početka programa puštena je kompozicija Đorđa Balaševića „Ne lomite mi bagrenje“ uz koju su prisutni odali počast našem velikom umetniku.

Grupa „Smak“ započela je sa radom  1971. godine. Originalni  i najkvalitetniji sastav grupe su činili Radomir Mihajlović Točak na gitari, Zoran Milanović na bas gitari, Slobodan Stojanović Kepa na bubnjevima, Lazar Ristovski na klavijaturi i pevač Boris Aranđelović.

Muzički urednik, Slavko Bubalo, predstavio je rad grupe hronološkim redom, od najuspešnijih muzičkih ostvarenja snimljenih na LP gramofonskim poločama. Publika je slušala kompozicije sa vinila: „Smak“ – prvi album, „Crna dama“ – najkomercijalniji album, „Točak“ –  solo album Radomira Mihajlovića, „Stranice našeg vremena“,  „Zašto ne volim sneg“ i „Smak Live“.

Program je bio popraćen PowerPoint prezentacijom Slavka Bubala i Dušana Velimirovića, a reprodukciju zvuka su podržali Petar Ćurčić, Milenko Živković uz podršku u vidu opreme koja je vlasništvo BorislavaČolovića.

Za sledeće druženje najavljeno je slušanje muzike sa vinila legendarne američke grupe ZZ Top.

 

%d blogeri kao ovaj: