SNV dijeli pakete s hranom i higijenskim potrepštinama

Za prvi val pomoći starijim građanima na potpomognutim područjima koji žive sami Srpsko narodno vijeće osiguralo je 160.000 kuna za više od 1150 paketa, piše portalnovosti.com.

Srpsko narodno vijeće započelo je s dostavom prvih paketa s hranom i osnovnim higijenskim potrepštinama koji se dijele najugroženijoj kategoriji građana koji žive sami na potpomognutim područjima.

Ne računajući partnerske organizacije, SNV je samo za prvi val pomoći osigurao nešto više od 160.000 kuna, što je dovoljno za 1150 paketa. Iz SNV-a poručuju da će sve volonterke i volonteri uključeni u akciju poštovati upute Nacionalnog stožera civilne zaštite i Crvenog križa Republike Hrvatske za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba kojima se preporučuje da ne napuštaju svoje s domove.

Kako bi im pomogli, SNV je organizirao dvije mreže pomoći. Za većinu županija određeni su telefoni na koje se svaka osoba u potrebi može javiti i zatražiti informaciju ili neku drugu vrstu pomoći (kupnju hrane, lijekova, maski, donaciju hrane i sl.).

Pozivamo sve građane, osobito one starije dobi koji žive u samačkim domaćinstvima, da to i učine.

Brojeve telefona možete pronaći ovdje.

Izvor: Tjednik Novosti
%d blogeri kao ovaj: