Što nas očekuje na ovogodišnjem Bemusu?

Pred nama su još jedne Beogradske muzičke svečanosti, koje će se održati od 11. do 20. oktobra.

Na ovogodišnjem Bemusu će se održati osam koncerata i to u: Kolarčevoj zadužbini, Svečanoj sali Skupštine grada Beograda i Etnografskom muzeju, piše portal B92.

Naime, 49. Bemus započinje nastupom čuvenog horskog ansambla Glinka, a završnicu će obilježiti Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Kolarčeva zadužbina i Skupština grada ugostiće istaknute soliste, manje ansamble, ali i Gudače Svetog Đorđa, orkestar koji slavi veliki jubilej – 25 godina rada.

Poznati beogradski violista Dejan Mlađenović spremio je pravu muzičku poslasticu za publiku Bemusa: Koncertno će izvesti kompozicije za solo violinu Johanna Sebastiana Bacha na violi, što je veoma rijedak podvig i u internacionalnim okvirima.

Na završnom koncertu Bemusa, uz Simfonijski orkestar RTS-a, nastupiće Jurij Revič, solista na violini. Ovaj talentirani mladić je sa samo 26 godina ostvario zavidnu karijeru i osvojio brojne nagrade – između ostalog, prestižnu njemačku nagradu Eho klasik za otkriće godine 2016. Kuriozitet je da će svirati na violini Stradivarijus iz 1709. koju mu je ustupila Fondacija porodice Goh.

Na koncertu će, također premijerno biti izvedena kompozicija “Matematički san”, koju je Bemus naručio od mladog autora Damjana Jovičina.

Inače, karte su u prodaji od jučer na blagajni Kolarčeve zadužbine. Cijene karata su od 600 do 1500 din.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: