Susret predstavnika Doma kulture Studentskog centra iz Beogradu i SKD Prosvjete

U SKD “Prosvjeta” održan je susret predstavnika Doma kulture Studentskog centra u Beogradu  i SKD Prosvjete s ciljem ostvarivanja kulturne suradnje. Predstavilo se djelovanje ovih institucija, kulturne politike i vizije budućih programa kulturne  razmjene. Po završetku sastanka obišli su se obnovljeni prostori SKD “Prosvjete” u  Preradovićevoj 21 i Biblioteku SKD “Prosvjeta”, te su se razmijenile ideje i prijedlozi o suradnji.

Dom kulture „Studentski grad“ (DKSG) započeo je s dejlovanjem 1974. godine, ​zgrada Doma kulture “Studentski grad” predstavlja biser arhitekture jugoslavenskog modernizma, a brojni programi unutar funkcionalne cjeline koju je projektirao arhitekt Milan Mitrović, s dvije kino dvorane, galerijskim prostorima, bibliotekom, arhivom,  prostori su u kojema se održava bogat kulturni program: filmovi, kazališne predstave,  koncerti, izložbe, književne večeri, radionice i predavanja, razgovori i debate o aktualnim društvenim temama, dostupni svima, studentima, ali i široj publici, koja njeguje debate, kritičko mišljenje i kreativnosti, duh suradnje i solidarnosti .U duhu uspostavljanja jačih kulturnih veza na prostoru “regiona” veselimo se budućoj suradnji kroz promociju izdanja DKSG, gostovanje kazališnih predstava i organizaciju koprodukcijskih izložbi, javnih tribina radionica i dr.

Gosti iz Studentskog grada darovali su SKD “Prosvjeta” veliki broj svojih izdanja iz područja filma, videoumjetnosti, književnosti, stripa, kazališta i radionica, SKD “ Prosvjeta” nije pustila da odu praznih ruku.

Na sastanku su prisustvovali direktor Doma kulture Studentskog centra Boris Postovnik, urednik kazališnog programa DKSG Andrija Daničić, voditelj poslova za odnose s javnošću i marketing DSKG, Željko Jaćić, predsjednik SKD “Prosvjeta” Mile Radović, potpredsjednik SKD “Prosvjeta” Siniša Tatalović, generalni sekretar SKD “Prosvjeta” Slobodan Živković te Davorka Perić, voditeljica programa za kulturu SKD “Prosvjeta”.

%d blogeri kao ovaj: