TORONTO: Književnih 80 godina

Ni snježna oluja te večeri u Torontu nije sprječila ljubitelje pisane riječi, prijatelje pisaca i članove Udruženja književnika “Desanka Maksimović” da dođu na promociju knjiga dvije književnice i zajedničku proslavu njihovog 80. rođendana.

image-2

Gordana Stojić u penzionerskim godinama, prema vlastitim rječima, ljetuje u rodnom Nišu, a da svoje zapise i objavi, odlučila se na nagovor prijatelja i uz podršku familije.

Kaže da je zahvalna svojoj vršnjakinji, do skora predsjednici Udruženja književnika u Torontu, Katarini Kostić na nesvakidašnjoj promociji njene knjige Pola palačinke i druge priče ali i proslavi rođendana. A Katarini su telegrami čestitke stigli iz Kanade ali, još više, iz Srbije, javlja za Program za dijasporu RTS-a Branka Dikanović Trbojević.

Kao na svakoj promociji čitali su se poezija i književni prikazi, ali rođendanska proslava bila je praćena i pjesmom i naravno, ogromnom tortom u obliku knjige. Obraćajući se prisutnima slavljenica je istakla da u udruženju ima prave nasljednike.

„Mi, pripadnici starije generacije smo se družili s knjigom i okupljali povodom knjige. Vidim da se to nastavlja, a raduje me da srpska književnost na ovom kontinentu ima prespektivu. Zaista je došlo vreme da se kaže da je zagranična ili književnost dijaspore deo celokupne srpske književnosti”, rekla je Katarina Kostić.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: