“Tušta i tma“ Miljenka Jergovića i Svetislava Basare

noc-knjige

Izdavačka kuća “Laguna” pripremila je pravu poslasticu za čitaoce kolumni dvojice uglednih pisaca Miljenka Jergovića iz Zagreba i Svetislava Basare iz Beograda, knjigu njihovih prepiski “Tušta i tma” koja će biti predstavljena u utorak u Delfi kafeu u SKC-u.

Pored dvojice autora, Basare koji piše kolumne u beogradskom dnevnom listu “Danas” i Jergovića, kolumniste “Jutarnjeg lista”, na promociji će govoriti poznati pisac i novinar Muharem Bazdulj. 

“Jergović i Basara su razmenjivali nekoliko godina pisma i utiske o zbivanjima svako u svojoj sredini, ali i šire, i ispisali neku vrstu hrvatsko-srpskog dnevnika. U svojoj nesvakidašnjoj prepisci ponudili su čitaocima jedinstvenu analizu balkanskih naravi i događaja nastalih nakon ratova na prostorima bivše Jugoslavije, pokrećući i teme od književnog i šireg kulturnog značaja” piše u saopštenju izdavač. 

Ono što pleni u prepisci Jergovića i Basare jeste, pre svega, visoka kultura njihovog dijaloga i kritičnost prema pojavama u njihovim sredinama. 

Izvor:Tanjug

%d blogeri kao ovaj: