TV premijera: Dnevnik Dijane Budisavljević 22.04. na HTV1 i RTS1

Dokumentarno-igrani film Dnevnik Diane Budisavljević biće prikazan na programu HTV-a i RTS-a. Nakon brojnih premijera i nagrada u regiji film dolazi i na male ekrane. Prikazaće se u srijedu, 22.4.2020., na HTV1 u 20:05 sati, a na RTS1 u 21:00 sat.

O filmu:

“Nagrađivani film Dnevnik Diane Budisavljević, dugometražni igrani prvijenac redateljice Dane Budisavljević, priča je o zaboravljenoj heroini iz Drugog svjetskog rata, ne onoj koja je bacala bombe i nosila pištolj, već je kao pripadnica građanskog sloja pokrenula akciju u kojoj je iz logora spašeno više od deset hiljada djece. Glavnu ulogu tumači Alma Prica.

Po riječima redateljice, film prikazuje i predratnu građansku klasu u Zagrebu koja je bila multietnička i multikonfesionalna i koja je dala veliki otpor ustašama i fašizmu, a nakon 1945. godine je postala nevidljiva.

Dnevnik Diane Budisavljević premijerno je prikazan prošle godine na Pulskom filmskom festivalu, gdje je osvojio šest nagrada, među kojima i nagradu za najbolji hrvatski film.

U filmu glume i Igor SamoborErmin BravoMirjana KaranovićAreta Ćurković te drugi. Scenaristice su Dana Budisavljević i Jelena Paljan, a urednica Lada Džidić Barić.”

Više na: http://biblioteka.skd-prosvjeta.hr/tv-premijera/ 

 

%d blogeri kao ovaj: