Ustoličen novoizabrani episkop dalmatinski Nikodim Kosović, svećenik novog koda

U Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku ustoličen je novoizabrani episkop dalmatinski Nikodim Kosović. Svečanosti je prisustvovalo oko 300 visokih uzvanika i gostiju.
Izvor: Hrt.hr/večernji.hr

U svom prvom obraćanju na kraju bogoslužja poručio je da će se truditi pridonijeti suživotu i pomirenju na ovim prostorima te održavati dobre odnose s Rimokatoličkom crkvom. 

Novi episkop rođen je u Zadru, nakon čega je djetinjstvo proveo u selu pored Jagodine i Srijemskim Karlovcima, a školovao se u Solunu i Rimu

U liturgiji tijekom koje je Nikodim Kosović ustoličen za episkopa dalmatinskog, govorio je i patrijarh srpski gospodin Irinej koji je naglasio da novi episkop ima velike i slavne primjere svojih prethodnika na čelu Dalmatinske eparhije, na koje se mora ugledati i nastaviti njihov put slijedeći Krista i Evanđelje.

Na svečanosti ustoličenja bio je i splitsko-makarski nadbiskup mons. Mladen Barišić. “Drago mi je danas da sam u Šibeniku jer se događa jedan događaj koji mene podsjeća na moje biskupsko ređenje jer nasljednici smo apostola i danas dobijam novog brata što je episkop Nikodim nego moj brat”, izjavio je Barišić, prenosi HRT.hr.


Izvor: Hrt.hr/večernji.hr

%d blogeri kao ovaj: