Večer za pamćenje u Markušici

 SKD „Prosvjeta“ pododbor Markušica i KUD “Srem” 1. Jula  upriličili su izložbu pod nazivom “Koraci kroz vrijeme”.

Organizatori su uz pomoć roditelja i članova KUD – a i pododbora postavili izložbu starih predmeta i rukotvorina. Sve to su dopunili kolačima iz vremena naših baka, zaista se mogao osjetiti  miris prošlosti.

Uz izložbu starina i rukotvorina mjesto je pronašla i gospođa Mira Trepić – samostalni izlagač čiji je štand nosio naziv “Od starog novo”.

Mlade nade i budućnost, članovi KUD- a Srem , Aleksej Kovačević i Anđela Erić svojim izvođenjem uveli su prisutne u kazališnu predstavu. Aleksej Kovačević se tako predstavio recitacijom Tode Nikoletića – „Jedva čekam da se ljubim“ kojom je osvojio Prvo mjesto na Smotri recitatora 20. Dani kulture Srba Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, a Anđela Erić je pročitala svoju pjesmu “Život” s kojom je sudjelovala na Smotri literarnog stvaralaštva u Dalju.

KUD “Branko Radičević” iz Pačetina izveo je kazališnu predstavu “Zajednički stan”.

Svi su, čini se, zaista uživali. Organizatori se, stoga zahvaljuju svima koji su svojim sudjelovanjem i prisustvom doprinijeli da se ovo večer pamti.

Večer je počela i završila citatom: “Prošlost je iza, učite iz nje. Budućnost je ispred, pripremite se za nju. Sadašnjost je ovdje, živite je “!


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: