Veleposlanik Ruske federacije dr. Azimov posjetio Rijeku

Hrvatsko-rusko društvo prijateljstva u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održalo je tribinu na temu: Znanosti i kulture – “međunarodnim jezicima” koji brišu sve prepreke i sve granice te povezuju sve narode naše planete.

Program je započeo radnim ručkom s veleposlanikom Ruske Federacije, gospodinom dr. Anvarom Sarvarovičem Azimovim. Nastavak programa odvio se u Gradskoj vijećnici s tribinom o značenju znanosti i kulture u svakodnevnom životu, gdje je uvodnu riječ dala predsjednica Hrvatsko ruskog društva prijateljstva, gospođa Jolanda Tomić. Zahvalu za doprinos primio je prof.dr.sc. Zlatan Car, prorektor Sveučilišta u Rijeci.

Osim predstavnika iz Primorsko goranske županije i Grada Rijeke, tribini su prisustvovali i drugi uzvanici između kojih i predstavnici Koordinacije srpskih organizacija Grada Rijeke i Primorsko goranske županije. Tom prigodom predsjednik VSNM PGŽ i SKD „Prosvjeta“ Pododbor Rijeka, gospodin Jovica Radmanović, obratio se prisutnima u ime srpske zajednice, dok je predsjednik udruge Zajednica Srba Rijeka, gospodin Popadić predstavio program obilježavanja „300 godina pravoslavlja u Rijeci“.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: