Virtualni mini koncert Beogradske filharmonije na Jutjubu

U okviru svoje onlajn sezone, Beogradska filharmonija ovoga petka 24. aprila priprema pravu ekskluzivu, mini koncert Gabrijela Felca, Tijane Milošević i Nemanje Stankovića, navodi portal danas.rs.

Iako ih razdvaja 1.200 kilometara na relaciji Dortmund – Beograd, muzičari se „susreću“ u virtualnom prostoru, što će publika moći da čuje danas od 20 sati na Jutjub kanalu.

“Šef-dirigent će se ponovo naći u ulozi pijaniste i zajedno sa Tijanom i Nemanjom odsvirati II stav Trostrukog koncerta za violinu, violončelo, klavir i orkestar Ludviga van Betovena, koji je trebalo da izvedu 24. aprila na Kolarcu, a sutradan na novosadskom festivalu NOMUS. Sa željom da publiku ne ostave bez muzike, oni će ekskluzivno odsvirati dio kompozicije, ovoga puta, bez orkestra“, navode iz Beogradske filharmonije, prenosi danas.rs.

Nakon virtualnog nastupa, u okviru onlajn sezone petkom na Jutjubu, slijedi program iz ciklusa Pandemonijum i svjetska premijera kompozicije „Iskopani Sokrat“, Ijana Vilsona. Kompozitor je dao novo viđenje djela Erika Satija u verziji za violinu, komorni orkestar i naratore. U ulozi solistkinje nastupila je filharmoničarka Dušica Mladenović.

Audio srijeda podsjeća na jedan od najboljih nastupa orkestra koji je i svjetska kritika nagradila maksimalnom ocjenom. Koncert koji je Beogradska filharmonija zajedno sa Felcom izvela 25. oktobra 2019. godine na Kolarcu, vodeći svjetski portal za kritiku „Bahtrek“ okarakterizirao je kao događaj koji će se dugo pamtiti. Na programu su bile Štrausove „Metamorfoze“ i Betovenova „Eroika“.

https://soundcloud.com/beogradska-filharmonija/betoveninfluenser-25102019

U okviru nedeljnog repertoara na digitalnim platformama institucije, publika je mogla da pročita misli harfistkinje Milane Zarić u novom izdanju bloga „Filharmoničar u izolaciji“, a četvrtak, dan za sjećanje, posvećen je Muzičkim razgovorima sa Gabrijelom Felcom kada je dirigent u ulozi pijaniste nastupao i razgovarao sa raznim muzičarima iz orkestra.

Najavu za virtualni koncert možete pogledati ovdje:

Izvor: Portal danas.rs
Foto: Screenshot/FB
%d blogeri kao ovaj: